Šišanje

Usluge šišanja frizerskog salona Aleksandar team

by Aleksandar team

MUŠKO I ŽENSKO ŠIŠANJE

Šišanje je profesija koja je stara kao i samo čovečanstvo.

Iako su vremenom metode, pribor i tehnike šišanje uznapredovale, princip svrha i sama potreba za šišanjem je ostala ista. U primitivnim paleolitskim društvima, oni koji su se šišali imali su najveći autoritet u društvenim klasama. Verovalo se da je u kosi obitavala ljudska duša, da je kosa bila fizička manifestacija čovekovih misli. Šišanje kose je bilo način da se otera zlo i energija obnovi. Iz tog razloga je ovaj posao bio u rukama mudrih, sveštenika.

U savremenom vremenu važnost dobro ošišane frizure je postalo najbitnije. Dobro ošišanu frizuru ćemo lepše i lakše stilizovati, namestiti čak i sami, ili pak ofarbati. Zato se šišanje nikako ne sme smatrati usputnim nego obaveznim. Frizura koju nosimo predstavlja krunu glave i vrlo često je prva stvar po kojoj nas neko prepoznaje ili stvara određenu sliku o nama.

Frizura treba da bude u skladu sa ličnošću,da bude prilagođena načinu života kakav vodi ta osoba. Treba da se slaže sa stilom života, karijerom, oblikom tela, gustinom i teksturom kose, bojom očiju i tenom bilo da volite asimetričnu frizuru li vam se više sviđa kratka ili duga kosa.

Šišanje predstavlja izazov kada se radi o promeni oblika, dok se redovnim skraćivanjem bez promene oblika, pospešuje rast kose i kosa postaje otpornija na krzanje jer je obnovljena. Da bi bila lepa, uredna i izgledala negovano, kosa pored pravilne nege šišanja zahteva redovno održavanje, odnosno podšišavanje koje će ukloniti oštećene delove kose, suve vrhove i ponovo joj vratiti oblik.


Različite tehnike šišanja odgovaraju različitim tipovima kose. U zavisnosti od toga kakvu promenu želite i kakav je vaš tip kose da li je jaka ili slaba, kovrdžava ili ravna treba da budete svesni da je neki način skraćivanja i oblikovanja više dobar za vas, dok vam neki drugi apsolutno ne pogoduje. Postoji spektar tehnika šišanja i jedna od njih će odgovarati vašem tipu kose: ravno, klizno, ubodno, stepenasto, stanjivanje, kratko, mašinicom, trimerom, asimetrično šišanje.

 

Ono što je najvažnije je da frizer na licu mesta utvrdi vaš tip kose i sa postojećom frizurom i vašim oblikom lika primeni sve potrebne tehnike kako bi napravio jedinstvenu frizuru samo za vas koju ćete nositi sa ponosom!

USLUGE ŠIŠANJA FRIZERSKOG SALONA ALEKSANDAR TEAM

ŽENSKI I MUŠKI CENOVNIK

  • 2.500rsd — Žensko šišanje sa pranjem i feniranjem

  • 1.800rsd — Muško šišanje sa pranjem i feniranjem

  • 800 - 1.800rsd — Dečije žensko šišanje do 14. godina

  • 500 - 1.200rsd — Dečije muško šišanje do 14. godina

Napomena: Deca do 14. godina imaju od 30 do 60% popusta na šišanje i feniranje.

Preparati: BED HEAD / TIGI