Kovrdžava kosa - Trend broj jedan!

Kosa koja krade pažnju.

Ukoliko ste Vi ponosna vlasnica kovrdžave kose koja "obožava svoje kovrdže", jedna si od retkih. I za tvoju informaciju u ovoj godini ćeš biti jako moderna, jer je prirodna "divlja" kovrdžava kosa jedan od vodećih beauty trendova za 2017. godinu.

Opšte poznata je činjenica kako sve one žene koje imaju ravnu kosu teže kovrdžama a one koje imaju prirodno kovrdžavu kosu zapravo teže ravnijoj kosi. Naravno da je psiha čoveka takva da uvek teži onome što nema i što nije njegovo. Ali na području lepote situacija je malo drugačija. Na usluzi frizera dobićete izgled kakav želite. Kovrdžava kosa je zaista prekrasna i svi oni koji je imaju od rodjenja svesni su činjenice koliko ona zapravo zahteva posebnu negu.

Šišanje kovrdžave kose je vrlo specifično.

Jako je važno da to radi frizer koji poznaje prednosti i mane lokni, jer se kovrdžava kosa nikako ne može šišati na isti način kao ravna. Upravo što ovaj kvalitet kose menja svoj oblik. Pored toga, treba ostaviti mogućnost i ispravljanja kose, tako da pravilno ošišana kovrdžava kosa izgleda podjednako dobro i u varijanti potpuno ispravljene.

Trend kratkog šišanja prati i kovrdžavu kosu.

Kako bi izbegli dugo iscrpljujuće češljanje, držanje kojekakvih hidratantnih maski, i mršenje kose, mnogi frizeri vole da preporuče slojevito ošišanu kratku frizuru za kovrdžavu kosu. Kad su u pitanju idealne frizure, može se reći da je duga kosa najbolje rešenje. Međutim, takozvani "piksi kat" može izgledati interesantno. Hale Bari je poznata po ovoj frizuri. Afro u stilu '70 je varijanta na koju se malo ko usuđuje. Ona može biti duža ili kraća, podeljena na razdeljak ili ne, važno je tapiranje. Solange Knowles je poznata po ovom jedinstvenom i otkačenom stilu. "Lob" skraćeno od "long bob", u prevodu dugi paž je ona frizura koja nema smisla na ravnoj kosi. Idealna je za bujnu i loknastu kosu. Dobro izgleda i isfenirana na krupne ili "mokre" lokne.

Mnoge poznate ličnosti su isprobale prednosti ove frizure;

Rihanna, Beyonce, Siera, Vanessa Hudgens, itd. Duga Afro je uvek atraktivna. Sve frizure srednje dužine, jako duge i stepenasto šišane. Kovrdžava kosa je veoma lep detalj svake devojke jer joj daje jednu istočnjačko —  južnjačku egzotičnost i lepršavost. Lokne su uvek unikat. Svaka kovrdžava kosa je drugačija, i svakog dana je drugačija - to je ono što je posebno kod ovakve kose.
Haircut: Aleksandar Sretenović
Model: Nakissa Terzin
Photo: Jovana Golubović


by Aleksandar team 
Bulevar Despota Stefana 34
tel. 011-322-56-32