About us

Aleksandar team - 20. godina postojanja!

Aleksandar team

Nakon više od 20. godina postojanja, Aleksandar team se svojom stručnošću i specifičnim pristupom frizerskoj profesiji izdvojio kao najprepoznatljiviji domaći brend na poljima frizure i mode. Uklapajući profesionalni pristup sa potrebama i zahtevima tržišta za kvalitetnom uslugom i konsaltingom, uvek postavlja nove standarde, a modu i trendove zapada unosi na velika vrata Beograda. Od samog početka, Aleksandar team je svojim kvalitetom i koncepcijom rada predstavljao nezaobilaznu tačku modnih trendova.

Ko smo mi

Tim mladih i urbanih stručnjaka učiniće da svaka vaša poseta bude doživljaj. Uvek potpuno informisani, pomoći će vam da ispratite najsvežije svetske trendove. Savetovaće vas kako da iz svoje kose izvučete maksimum i da potpuno uživate u njoj. Osim visoko kvalitetne usluge, koja se može porediti sa kvalitetom velikih svetskih timova, zarazićemo vas energičnim i veselim raspoloženjem, a sam boravak u salonima Aleksandar tima učiniti jedinstvenim doživljajem.

Saznaj više

Filozofija

Od samog početka Aleksandar team je svojim kvalitetom i koncepcijom rada predstavljao nezaobilaznu tačku modnih trendova. Ključ njihovog uspeha leži u specifičnom spoju umetnosti, nauke i mode, a kao osnovni postulat njihovog psihološkog pristupa poslovanju su konstantna istraživanja i usavršavanje u domenu frizerskog zanata.

Aleksandar Akademija

Aleksandar team je stvorio edukacioni sistem baziran na uspešnim obrazovnim programima, koji se već godinama sprovodi unutar salona, u obliku treninga članova tima i uz konstantnu pomoć inostranih saradnika. Aleksandar- team zna da je do vrhunskih rezultata moguće doći samo konstantnim radom, neprastanim usavršavanjem i motivacijom. To je ujedno i osnova nastanka ove akademije.

Saznaj više

Frizerski salon

Aleksandar team frizerski salon se nalazi u ulici Bulevara despota Stefana br. 39, pored picerije Orao. Salon je 2015. godine kompletno renovinar i redizajniran. Poseduje sedam radnih mesta, dve šamponjere, deo za prijem i čeganje klijenata, kao i veliku letnju baštu. Salon je kompletno opremljen audio/video opremom, pa svako radno mesto ima svoj nezavistan monitor. Prostor je kompletno klimatizovan, a za klijente je obezbeđena kafa.

Saznaj više

Ključ našeg uspeha leži u specifičnom spoju umetnosti i mode, a kao osnovni postulat pristupa poslovanju je konstantno istraživanje i usavršavanje na polju profesionalnog frizerskog zanata.Osnovni postulati poslovanja se svode na efikasnu i konstantnu edukaciju svih stalnih članova Aleksandar team-a i pružanja vrhunske usluge primerene profilu i željama mušterija.

Saznaj više

Aleksandar team - PROMO VIDEO

Spremajući kolekciju IN A MINUTE, uspeli smo da napravimo i nešto video materijala koji vam sa ponosom prezentujemo. Zahvaljujući stručnosti i velikom iskustvu kompletna kolekcija je realizovana u roku od dva dana, a u pripremi je učestvovalo preko 10 frizera, šminker, montažer, dva fotografa i kamermana. Kao rezultat iz salona je izašlo preko 30 modela koji su prezentovani na sajmu "Svet lepote" u Expo centru. Pogledajte kako je sve to izgledalo.

25+
godina iskustva
150+
diplomaca akademije
50+
Održanih Seminara
10.000+
Br. Klijenata
 
Vlasnik i Frizer

Aleksandar Sretenović

Aleksandar Sretenović je osnivač i vlasnik Aleksandar team-a i AT Akademije koji je uplovio u frizerske vode 1989. U Beogradski klub frizera odlazi 1995. i iste godine osvaja 3. mesto na saveznom takmičenju, a naredne godine 1. mesto što predhodi otvaranju svog salona. 1997. godine postaje šampion Jugoslavije prvi put odlazi u London što predstavlja prekretnicu u njegovoj filozofiji frizerskog zanata.

Od tada počinje ozbiljna edukacija radnog kadra, i do danas je urađeno preko 50 seminara. ÄŒlanovi Aleksandar tima su otvorili preko 15 salona koji danas uspešno posluju. 2004. godine osniva se Aleksandar team Academy sa ciljem da frizerski salon podigne na profesionalnij inivo.

 • Muško Šišanje
  100%
 • Žensko šišanje
  100%
 • Akademija
  95%
 • Farbanje
  72%
 • Feniranje & Pranje
  55%
Frizer

Sergej Sretenović

Sergej je od samog starta deo Aleksandar team-a!

Godinama sam stekao veliko iskustvo u salonskom, seminarskom i takmičarskom radu. Svojim radom trudim se da udovoljim svakoj mušterijama i na neki način napravi brend od njih, prepoznatljiv i jedinstven!

Volim da idem ispred vremena, a neophodna inspiracija mi je London koji prilagodjavam Beogradu!

p.s. Veoma vodi računa da mušterija može sama da namesti frizuru bez posebnog feniranja!

Smislio naziv za kolekciju što puno govori o njegovom radu IN A MINUTE! :-

 • Muško Šišanje
  100%
 • Žensko šišanje
  97%
 • Akademija
  80%
 • Farbanje
  65%
 • Feniranje & Pranje
  70%
 

Aleksandar team - Dokumentarni Video

Raditi seminare seminare, prezentacije ili spremati modele za reviju, fotografisanje, je uvek stresan i naporan posao, ograničen vremenom i resursima. Potrebno je veliko iskustvo, dobar tajming i uigran tim da bi se sve odvijalo po željenom i planiranom toku. Kroz ovaj dokumentarni video vam prikazujemo atmosferu koja vlada prilikom rezlizacije jednog takvog projekta i način na koji to mi radimo.